Opmeten en maat selecteren Bibbrr

HOE METEN?
Welke maat Bibbrr heeft jouw hond nodig? Meet de nek borst en rug volgens deze instructie:

Gebruik voor het opmeten van je hond een meetlint (centimeter). Bij het opmeten van de nekomvang en borstomvang leg je het meetlint aangesloten rond de nek of borst. Je hoeft zelf dus geen extra ruimte te berekenen om de hondentrui goed te laten passen. 
De Bibbrr is een hondentrui, die tijdens koude periodes net dat extra laagje geeft aan jouw hond.

WAAROM EEN HONDENTRUI?
Sommige honden hebben een vacht, die minder geschikt is tegen koude weersomstandigheden. Kortharige honden óf honden zonder ondervacht, bijvoorbeeld. Hoe dunner de vacht van jouw hond, hoe sneller hij buiten bij lage temperaturen zal afkoelen. Ook honden met een kale buik zijn kouwelijker aangelegd. Als jouw hond het koud heeft, zou je dit kunnen herkennen aan rillen, moeizamer ademhalen of een zwakkere hartslag. Je merkt het mogelijk ook aan zijn gedrag: de hond keert zich meer in zichzelf. Houd je hond dus goed in de gaten als je met hem de kou in gaat en kijk hoe hij zich voelt…

VOOR WIE IS DE BIBBRR GESCHIKT?
De Bibbrr is ontworpen voor grote, kortharige honden die behoefte hebben aan wat extra bescherming in de winter. Ook honden die ziek zijn of oudere honden zijn kwetsbaarder bij koud weer, omdat ze hun lichaamstemperatuur vaak minder goed kunnen reguleren. Die kunnen wat extra warmte dus goed gebruiken. Onze hondentrui is er in de maten M tot en met XXL en is bijvoorbeeld geschikt voor de volgende rassen:

Dalmatiër
Dobermann
Duitse dog
Duitse staande korthaar
Greyhound
Podenco
Pointer
Vizsla
Weimaraner

Net als elk mens, is ook elke hond anders. Maar daalt de temperatuur buiten onder de 5°C, dan kan jouw hond mogelijk al behoefte hebben aan een trui. Bij vorst of sneeuw is het voor veel kortharigen met hondentrui veel behaaglijker; sneeuw op de vacht kan voor de hond bovendien onprettig zijn en zorgen voor een snellere afkoeling. Ook heftige wind kan het buiten veel kouder aan laten voelen, dus ook in dat geval kan de Bibbrr worden ingezet om het comfort van de hond te verhogen.

NB: De Bibbrr is niet waterdicht en daardoor dus niet geschikt voor wandelingen in de regen!


ONDERHOUD VAN DE BIBBRR
Als het nodig is, kan de Bibbrr gewassen worden op 30°C en hangend of op de verwarming worden gedroogd (liever niet in de zon, om verbleken tegen te gaan). In het waslabel lees je alle onderhoudsinstructies. De hondentrui bestaat uit een dubbele laag, elastische tricot, waar haren in kunnen blijven hangen. Maak gebruik van een kledingrol (ook wel pluizenroller), om deze regelmatig te verwijderen.

LEVERTIJD
We verzenden de Bibbrr hondentrui binnen twee werkdagen. Wij maken voor het verzenden van onze pakketjes uitsluitend gebruik van PostNL, zodat je altijd weet (dankzij Track&Trace) waar jouw pakketje uithangt…Hulp nodig?

Wie zijn bereikbaar op: 06-51838152