Opmeten en maat selecteren Natjas

Wil je een Natjas hondenbadjas bestellen voor je hond? Lees dan eerst onderstaande informatie rustig en in zijn geheel door zodat je precies weet hoe je jouw hond goed opmeet en de juiste maat kiest. Dat is belangrijk omdat de Natjas straks speciaal op maat wordt gemaakt voor je hond(en). 

LET OP: Bereken GEEN extra ruimte, maar meet aangesloten. Wij houden daar in onze berekening namelijk al rekening mee.

TIPS VOORAF:

  • Kies een rustig moment voor het opmeten van je hond, zodat je de tijd kan nemen en je hond relaxed is.
  • Zorg dat je pen, papier en een meetlint bij de hand hebt als je gaat opmeten, zodat je de gegevens direct goed kan noteren. Je hebt ze namelijk later nog nodig bij het bestelproces.
  • Is je hond nog niet volgroeid, neem dan vooraf contact met ons op. Er zijn zeker mogelijkheden, maar je wil er natuurlijk zeker van zijn dat hij ook op termijn blijft passen. We adviseren je hier graag in. 


HOE TE METEN?
Gebruik voor het opmeten van je hond liefst een meetlint (centimeter). Mocht je die niet voor handen hebben dan kun je ook een rolmaat gebruiken, maar voor het opmeten van de hals- en borstomvang kan dat minder nauwkeurig uitpakken, zeker bij wat minder grote honden. Meet dan met een touwtje, lint of iets dergelijks en meet dit na met een rolmaat of lineaal. 
We hebben drie maten nodig en we leggen hieronder precies uit hoe je die het beste opmeet:

Opmeten halsomvang:
Bij het opmeten van de halsomvang leg je het meetlint aangesloten rond de nek op het laagste punt, net boven de schouders. Bereken geen extra ruimte, dat doen wij voor je. Trek het meetlint echter niet strak aan. Zeker bij honden met een dikke vacht is het belangrijk dat je deze niet in de vacht trekt. Meet een paar keer ter controle en noteer de uitkomst alvast voor straks.

Opmeten borstomvang:
De borstomvang wordt gemeten net achter de voorpoten op het punt waar de borst het diepst is. Meet een paar keer ter controle en meet aangesloten, zonder het meetlint te strak te trekken. Noteer dit voor straks. We realiseren in de sluiting een set van drukkers waarmee de badjas altijd iets te verstellen is als de hond eens iets dikker of dunner is.

Opmeten ruglengte:
De ruglengte wordt gemeten vanaf het laagste punt van de nek, dus net boven de schouderbladen tot aan de staartaanzet. Meet de staart zelf dus niet mee. Ook hier zorgen we er weer voor dat er extra ruimte berekend wordt. Als je ook deze lengte genoteerd hebt dan is het tijd om de juiste maat te laten berekenen in onze handige calculator.


DE JUISTE MAAT BEREKENEN MET ONZE MAATCALCULATOR:
We hebben een handige tool die de juiste maat badjas voor jouw hond berekent. Hier kun je eenvoudig de meetgegevens invoeren. Let er op dat je ze niet verwisselt. De tool geeft aan welke maat badjas je voor je hond nodig hebt. Houd de genoteerde maten bij de hand. Je hebt ze straks nodig om je bestelling te plaatsen.

Naar de Natjas maat-calculator
Hulp nodig?

Wij zijn bereikbaar op 06-51838152