Opmeten hond / maat kiezen Natjas

Wil jij een hondenbadjas bestellen voor je hond? Lees dan eerst onderstaande informatie goed en in zijn geheel door, zodat je precies weet hoe jouw hond opgemeten moet worden en hoe je vervolgens de juiste maat Natjas kiest. Dit is belangrijk, omdat onze badjas voor iedere hond speciaal op maat wordt gemaakt! Zo heb je er straks een hondenleven lang plezier van.

TIPS VOORAF
1)  Kies een rustig moment uit voor het opmeten van je hond, zodat je de tijd kan nemen en je hond relaxed is.
2)  Zorg dat je pen, papier en een meetlint bij de hand hebt, zodat je alle gegevens direct kan noteren (deze heb je nodig tijdens het bestellen).
3)  Is jouw hond nog niet volgroeid? Neem dan eerst even contact met ons op. Er zijn zeker mogelijkheden, maar je wilt natuurlijk wél dat de badjas mooi blijft passen...


OPMETEN HOND
Gebruik voor het opmeten van je hond een meetlint. Mocht je deze niet in huis hebben, dan kan je eventueel een touwtje gebruiken en de juiste lengte nadien opmeten met bijvoorbeeld een liniaal. Om de goede maat badjas te kunnen bepalen, hebben we drie maten van jouw hond nodig (A, B en C). Hieronder leggen we uit hoe je die het beste kan opmeten. Let op: bereken zelf geen extra ruimte, maar meet aangesloten (niet te strak en niet te los)! Wij zorgen namelijk voor een marge, waardoor de badjas niet te nauwsluitend zit en de hond voldoende bewegingsvrijheid heeft.

Opmeten nekomvang (A)
Meet de nek van jouw hond op de plaats waar -normaal gesproken- zijn halsband ongeveer zit. Niet te dicht bij de schouders, maar ook niet in de buurt van de oren. Heeft jouw hond een dikke vacht? Trek het meetlint dan niet te strak in de vacht (maar aangesloten). Meet eventueel een paar keer ter controle. Bij twijfel over deze maat, kan je ook de binnenkant van de halsband opmeten voor een goede indicatie.

Opmeten borstomvang (B)
Meet de borst van jouw hond net achter de voorpoten (het meetlint komt hierbij dus dwars op de rug te liggen). Op dit punt is de borst het diepst. Meet ook nu weer aangesloten en een paar keer ter controle. Deze maat hebben we nodig om de sluiting op maat te maken. Onze badjas wordt overigens altijd voorzien van een set drukkers, waardoor hij te verstellen is (handig als je hond iets dikker óf dunner wordt).

Opmeten ruglengte (C)
Meet de rug van jouw hond vanaf het laagste punt van de nek (ongeveer net boven de schouderbladen) tot aan de staartaanzet. Meet de staart zelf dus niet mee, ook al wordt deze straks wél voor een groot deel door de badjas bedekt (deze extra ruimte berekenen wij). Als je ook deze lengte hebt genoteerd, is het tijd om de juiste maat Natjas voor jouw hond te laten berekenen met behulp van onze handige calculator.

 MAAT KIEZEN
Onze maat-calculator is een tool die de juiste maat badjas voor jouw hond berekent. Hier kan je eenvoudig jouw drie meetgegevens invoeren (dus nekomvang, borstomvang en de ruglengte van jouw hond). Let er wel even op, dat je deze maten niet per ongeluk met elkaar verwisselt! De tool laat vervolgens zien, welke (basis)maat geschikt is voor jouw hond. Houd de genoteerde maten echter nog wel even bij de hand, want je hebt deze ook nodig bij het plaatsen van je bestelling.

NAAR DE NATJAS MAAT-CALCULATOR ►
Hulp nodig?

Wij zijn bereikbaar op 06-51838152