OVER MARITS

Wat ben ik blij dat je er bent! Waarschijnlijk ben je namelijk net zo’n grote dierenliefhebber als ik? Iemand die alles voor zijn trouwe viervoeter over heeft, liever geen dag zonder hem wilt doorbrengen, graag urenlange wandelingen maakt, jouw diepste geheimen vertelt en hem bovendien verwent met lekkers (wel gezond, natuurlijk!) en mooie spullen.

Marits Natjas teamLaat ik mijzelf eerst even voorstellen: mijn naam is Marit de Haas en ik woon in Bergen op Zoom, samen met mijn vriend (Steven, hij is dierenarts), mijn kinderen (Storm en Kick), onze hond (Leeloo, een Weimaraner) en kat (Britney). Van jongs af aan was ik niet alleen gek op dieren, maar ook heel creatief. Die creativiteit kon ik thuis goed kwijt, maar o, wat heb ik mijn ouders de oren van hun hoofd gezeurd of ik alsjeblieft een hond mocht en (wat later) een pony. Een poes kwam er gelukkig wél en ik heb jaar in jaar uit wekelijks uren op een paardenrug doorgebracht, maar die hond…

Na mijn opleiding Mode en Kleding (richting Realisatie), ben ik naar de academie voor industriële vormgeving gegaan in Eindhoven. Dat paste helemaal bij mij: werken met mooie materialen, het ontwerpproces, maar ook de technische kant sprak mij enorm aan. In het jaar 2000 ben ik afgestudeerd aan de Design Academy (met een hightech paardenzadel). Het was mij inmiddels wel duidelijk geworden, dat ik graag iets voor dieren en hun welzijn wilde betekenen. Verder word ik gewoon heel gelukkig van ontwerpen, materialen uitzoeken, patroontekenen en dingen uitdenken.

De hond: eindelijk waren de kinderen wat ouder en kwam Leeloo in ons leven. Genieten! En wat kwam er een half jaar later? De badjas! De eerste maakte ik van een paar oude badhanddoeken, zodat onze hond (zonder ondervacht en een koukleum bovendien) in de winter na de training (over water), het minder koud had in de autobench. De tweede gaf ik aan een vriendin, die hem bijna dagelijks gebruikte voor haar langharige waterrat en voordat ik het wist, had ik er zo tientallen gemaakt. Er was ook veel interesse uit het buitenland en zo begon er een wachtlijst te ontstaan.

Weimaraner and Flatcoated RetrieverPrecies op dat moment kwam Jolanda Karis in mijn leven (na bestelling van twee badjassen voor haar hond). Zij deelt met mij het enthousiasme en dezelfde passie. Jo liet mij echter inzien, dat het ook anders kan: dat ik een deel uit handen kan geven, maar zelf de regie houdt. Dat ik daardoor niet meer tot ’s avonds laat zelf achter de naaimachine hoef te kruipen, maar juist kan werken aan nieuwe ontwerpen, met nieuwe materialen en slimme technieken. Precies wat ik wil! Naast badjassen in alle soorten en maten, zitten honden truien en regenjassen nu dus ook in de planning!

Ik denk, dat er vast wel wat voor jouw hond bij zit? Kijk eens uitgebreid rond op deze website (of op de Facebookpagina van Natjas, voor mensen die je al voor zijn geweest). Uiteraard mag je ook altijd contact opnemen met Jolanda of met mij. Wij horen graag van jou (en bijten niet ;-)!

“DOGS ASK FOR SO LITTLE, BUT DESERVE SO MUCH!”

(c) Marits Natjas 2019

Op Marits.nl maken we gebruik van cookies. Dat doen we omdat we op basis van je bezoekerservaring onze website en dienstverlening continu willen verbeteren. Door onze website te bezoeken ga je hiermee akkoord.